سخن روز /
برگزاری اولین گردهمایی استان های منطقه دو کشور در فارس
1402/08/16

برگزاری اولین گردهمایی استان های منطقه دو کشور در فارس

امروزه دستیابی به رشد اقتصادی از طریق ارتقای بهره وری از مهم ترین اهداف اقتصادی کشورها به شمارمی رود. با توجه به شرایط رکود اقتصادی که در حال حاضر در کشور ایران وجود دارد استفاده از رویکرد ارتقاء بهره وری بهترین کار به منظور ایجاد رشد اقتصادی  می باشد.

چرخه مدیریت بهره وری در صورتی که به خوبی در سازمان ها مستقر شود می تواند به خوبی ارتقاء بهره وری در سازمان ها و رشد اقتصاد ملی را تضمین نماید.در همین راستا اولین گردهمایی روسای مناطق 2تعاونی‌های روستایی کشور با هدف تولید و نشر دانش در جهت اشتراک یافته‌ها و تجربه های موفق و ایجاد زمینه‌ای برای فعالیت‌های جمعی تشکیل شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان تعاون روستایی استان فارس این جلسه با حضور خوشخو مدیرکل دفتر حوزه مدیرعامل، روابط عمومی، مدیریت عملکرد و بازرسی سازمان مرکزی، حاج‌آقا کلانتری مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در سازمان مرکزی، حاج‌آقا قائمی مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه سازمان جهاد کشاورزی فارس،مدیران استان‌های اصفهان،چهارمحال و بختیاری،خوزستان، بوشهر،کهکیلویه و بویراحمد،هرمزگان، فارس با میزبانی فارس انجام شد.

و در ابتدای جلسه، سید کاظم موسوی مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس، ضمن خوشامدگوئی به اعضای حاضر در جلسه،  هدف از برگزاری این گردهمایی را هم افزایی دانش و  بررسی مسائل و مشکلات موجود تعاون روستایی استانها، عنوان کرد و افزود: به منظور پیشبرد و دستیابی به اهداف استان های شرکت کننده در این گردهمایی، نیازمند اتخاذ وحدت رویه در استانها هستیم.

طرح مساله در قالب یک فرآیند سبب شناسایی و حل مساله خواهد شد

مدیرکل دفتر حوزه مدیرعامل، روابط عمومی، مدیریت عملکرد و بازرسی سازمان مرکزی هدف از برگزاری گردهمایی های منطقه ای را هم افزایی بین ستاد و مدیران کل استانی،  پایش مستمر عملکرد استان ها، شناسایی نقاط قوت و ضعف استان های هر منطقه و انعکاس مشکلات و پیشنهادات مدیران به سازمان جهت تصمیم گیری دانست و اعلام کرد: سعی بر این است که با همفکری و هم اندیشی مستمر بتوانیم اهداف سازمانی خود را اجرا نمائیم.

 وی در ادامه به بررسی چالش‌ها و راهکارهای مطرح‌شده از سوی استان‌ها، پرداخت و اظهار امیدواری کرد: در حال حاضر، رفع مشکلات استان‌ها از اولویت‌های سرپرست سازمان مرکزی تعاون روستایی است و ؛ انتظار داریم که با هم اندیشی و حمایت مدیران استانی  و ستادی برای رسیدن به جایگاه واقعی استاندارد، بیش از پیش تلاش نمائیم.

وی با بیان اینکه مسائلی در شبکه تعاون روستایی وجود دارد  که  اگر درقالب یک فرآیند به آن پرداخته نشود و علت اساسی وقوع مسائل شناسایی و جهت رفع آن اقدام نگردد به احتمال قوی مجددا در چند مرحله مشکل تشدید خواهد شد. افزود: هنر ما در زندگی شخصی و در محیط کار این است که مشکلات را ببینیم و به آن‌ها توجه کنیم  و برای حل آنها راه حل بیابیم

خوشخو ادامه داد:مشکلات حل نشده تعاون روستایی را در حوزه های مختلف از جمله در زمینه های مسکن و رفاهیات کارکنان و... جمع بندی و در راستای حل این مشکلات و پیشبرد اهداف سازمان در جلسات منطقه ای مطرح گردد.

وی با اشاره به اینکه کارهای مفیدی در شبکه تعاون روستایی انجام شده خاطرنشان کرد: با تلاش و پیگیری‌ های صورت گرفته اعتبارات تملک دارایی استانها از رشد چهار برابری نسبت به سال قبل برخوردار بوده و نام سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از لیست شرکتهای قابل واگذاری خارج شده و مبلغی به عنوان یارانه سود تسهیلات جهت خرید محصولات مازاد(درصورت ضرر وزیان کشاورزان) و تنظیم بازار به سازمان تخصیص یافته که ابزار مهمی برای تنظیم بازار در مواقع ضروری است.

وی برگزاری این جلسه را مفید قلمداد کرد و بر مستمر بودن این جلسات تاکید و خاطرنشان کرد:در راستای مسائلی که در این جلسه مطرح شده و همچنین مسائلی که در آینده مطرح خواهد شد مسئولین مربوطه سازمان مرکزی در جلسات آتی دعوت خواهند شد.

در ادامه جلسه نیز، مدیران‌کل استان‌های حاضر، به بحث و تبادل نظر در خصوص مسائل و مشکلات مطروحه استان تحت مدیریت خود و راهکارهای پیشنهادی پرداختند که در ذیل به اهم  آنها اشاره گردیده است:

 

نقدینگی چالش اصلی کشورهای در حال توسعه

در این جلسه مدیران استان ها به نحوه مدیریت نقدینگی و پیامدهای آن در بازارهای مختلف, و همچنین شبکه تعاون روستایی کشور را یکی از دغدغه­, ها و چالش­, های روز اقتصادی ایران دانستند و  نقشه راه سرمایه گذاری منطقه ای در قالب یک تفکر سیستمی و متمرکز نمودن نقدینگی سرگردان در تعاونی های روستایی سراسرکشور   توسط یک نهاد مالی را راهکاری مثمر ثمر در این راستا دانستند که می تواند به پویایی شبکه و بروزرسانی زیرساخت ها کمک شایانی نماید.

نقش کلیدی مستند سازی در ارزش افزوده و حفاظت از دارایی ها

مستند سازی و حفاظت از دارایی های شبکه تعاون روستایی در راستای بازمهندسی ساختار و اصلاح فرآیندهای مولدسازی ، سرمایه گذاری و ایجاد زنجیره‌های ارزش در حوزه تعاونی‌ها، توسعه کارخانجات، ایجاد کارخانجات جدید و تبدیل انبارها به کارخانجات مولد از ضرورت شبکه تعاون روستایی مطرح شد که و این مورد را از توصیه های اثربخشی که بتوانیم شرایطی فراهم کنیم تا فعالیت‌ها در این بخش با انرژی و انگیزه بیشتر دنبال شود عنوان گردید.

عدم مصداق تعهدات ابلاغی با سامانه در ارزیابی عملکرد

برای دستیابی به یک الگوی مطلوب برای ارزیابی دولت و دستگاه های اجرایی، بررسی روش های متداول ارزیابی و نیز رویکرد های اتخاذ شده ضروری به نظر می رسد اما ازآنجا که سازمان تعاون روستایی دستگاهی است که به صورت متمرکز ارزیابی می گردد اما عدم مصداق تعهدات ابلاغی با سامانه سبب کاهش نمره ارزیابی عملکرد استان ها شده که رفع این مورد سبب درخواست مدیران استان ها بود.

گسترش بازارهای داخلی و خارجی رویکرد اصلی در توسعه تعاونی ها

تقویت نقش تعاونی ها در بازارهای داخلی و خارجی علاوه براینکه کارآمدی تعاونی ها را بهبود می بخشد سبب رشد اقتصادی، افزایش سرمایه گذاری، ارتقای صادرات بخش تعاون و افزایش توان رقابت‌پذیری محصولات تولیدی و خدماتی می گردد که این موضوع باید رویکرد اصلی در تعاونی ها باشد و مستلزم تقویت زیرساخت‌های تسهیل‌کننده است که مقرر گردید در جلسات آینده مد نظر قرار گیرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

تعداد مشاهده خبر467 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal