سخن روز /
مدیرعامل اتحادیه تعاونی تولید استان فارس در گفتگو با شبکه ایران کالا فعالیت این تعاونی را تشریح کرد.
1399/12/06

به گزارش روابط عمومی سازمان تعاون روستایی استان فارس :عسکری مدیرعامل اتحادیه تعاونی تولید استان فارس در گفتگو با شبکه ایران کالا گفت: تعاونی های تولید یکی از الگوهای نظام بهره برداری هستند که وظیفه شان تعریف چگونگی بهره برداری از منابع آب و خاکی است که در اختیار داریم که در کنار شرکت های سهامی زراعی و کشت و صنعت، تعاونی های تولید هم حضور دارند که با حفظ مالکیت کشاروز و بهره بردار بر اراضی شان این خدمات را به کشاروزان ارائه میکنند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی تولید استان فارس در مورد خدمات ارائه شده در این تعاونی گفت: حوزه های مختلفی که تعاونی در آن فعالیت می کند شامل تامین نهاده های مورد نیاز بخش کشاورزی ، احداث کانال ها، جاده های بین مزارعی، تامین کود و بذر مورد نیاز کشاورز و حتی خرید محصول و همراهی کشاورز از کاشت تا برداشت است.

فرآوری و بوجاری گندم در تعاونی تولید استان فارس

عسگری در ادامه گفت:  نزیک به 3500 تن بذر در پایه های مختلف مادری، پرورشی و گواهی شده توسط خود اتحادیه و نزدیک به 2000 تن هم توسط شرکت های زیرمجموعه اتحادیه بذر گندم تولید شده است. که به جز بذر گندم ما درحوزه تولید بذر سیب زمینی در کلاس های مختلف، بذر پنبه و همچنین بذر دانه روغنی گلرنگ هم چند سالی است که فعالیت داریم و بذر مورد نیاز کشاورزان را سعی کرده ایم تامین کنیم.

راه اندازی کارگاه سبدزنی در اتحادیه تولید فارس

یکی از کشت های غالب در منطقه ما تولید گوجه فرنگی است که برای حمل و نقل از سبدهای پلاستیکی و یکبار مصرف استفاده می شد که هزینه زیادی دربرداشت ما وظیفه خودمان قرار دادیم که این کار را انجام دهیم و کارگاه سبدزنی را راه اندازی کردیم و سالانه بیش از 600 قطعه سبد توسط اتحادیه تولید و توزیع می شود.

ما در اتحادیه نزدیک به 20نفر نیروی ثابت و 20 نفر نیروی فصلی در ماههای مختلف سال داریم که در سطح استان 153 شرکت فعال داریم که بیش از 300 نفر کارشناس خبره در این شرکت ها مشغول به خدمات رسانی به جامعه کشاورزی هستند.

طرح توسعه کشت نشایی کلزا و چغندر در استان فارس

یکی از راه هایی که بحث استفاده بهینه از آب را می شود در آن پیگیر  شد کشت نشایی است در کشت نشایی مدت زمان حضور بوته در مزرعه کاهش پیدا میکند و بوته ها در گلخانه از زمان بذر تا چندبرگی را می گذرانند که هم مصرف آب کمتری را به دنبال خواهند داشت و هم طول دوره کاشت در زمین کاهش پیدا میکند که آبیاری مزارعه را نیز کاهش می دهد که ما چند سالی است علاوه بر محصولات صیفی و جالیزی در کشت کلزا و چغندر که محصولاتی هستند که آب بسیاری می خواهند در استان به صورت کشت نشایی انجام میدهیم و پیشرو هستیم.

عسگری در مورد کشت قراردادی نیز گفت: کشت قراردادی یکی از راه های نجات بخش کشاورزی است که عمدتا در کشت های صنعتی اجرا می شود که بازار هدفش صنایع هستند مثل چغندرقند یا دانه های روغنی. در کشت قراردادی از شروع کاشت تا زمان برداشت، تعاونی به کمک کشاورز و تامین نهاده ها، کود، ماشین الات و پرداخت مساعده نیازهای کشاروز را تامین میکند و در آخر محصول را می خرد که این الگوی موفق برای کشاورزی مطمئن است .

ما در بحث آموزش هم فعالیت هایی را برای توسعه کشاروزی و نوآوری و دانش روز این صنعت انجام داده ایم و کلاس های آموزشی برای ارکان های شرکت ها، مدیران عامل خودمان و جامع هدف کشاروزی برقرار کرده ایم و در یک سال گذشته به علت شیوع کرونا آموزش مجازی در این زمینه در سطح استان برای کشاورزان و کارشناسان این صنعت برگزار کرده ایم و از راه دور این داشته ها به کشاروزان عرضه می شود.

 

تعداد مشاهده خبر224 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal