سخن روز /
💢 به مناسبت روز جهانی غذا
1399/07/25
توسعه کشاورزی خانوادگی در مناطق روستایی با بهره گیری از ظرفیت ها وتوانمندی تعاونیهای روستایی زنان

✅زنان روستایی بخش حیاتی، قابل توجه و مهمی از جامعه انسانی را تشکیل می‌دهند و از آنان به عنوان ستون معیشت پایدار و تأمین امنیت مواد غذایی برای خانواده و جامعه یاد می شود. نامگذاری روز جهانی زنان روستایی یک روز قبل از روز جهانی غذا ( 16 اکتبر) نیز تأکیدی است بر جایگاه مهم زنان روستایی در تأمین غذای جمعیت کثیری از مردم کره زمین.

⬅️طبق اعلام سازمان ملل، هدف از این روز پرداختن به «نقش و تأثیر زنان روستایی، خصوصاً زنان بومی، در بهبود وضع کشاورزی و توسعه روستایی، افزایش امنیت غذایی و مبارزه با فقر روستاها» است.

⬅️زنان روستایی یک‌ چهارم جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند. در کشورهای در حال توسعه، زنان 42 درصد نیروی کار کشاورزی را تشکیل می‌دهند و تولید بخش اعظم غذای مصرفی جامعه خود را بر عهده دارند که از این نظر، سهم مهمی ‌در تعیین امنیت غذایی ایفا می‌کنند. زنان روستایی برای فعالیت خود نیازمند دسترسی به منابع طبیعی و مالی هستند و توجه به این واقعیت که 76 درصد فقر مطلق جوامع، مربوط به محیط‌های روستایی است، اطمینان از این دسترسی را به یکی از دغدغه‌های مسئولین و فعالان بدل می‌کند.

⬅️زنان روستایی، در عرصه کار همواره از تأثیرگذارترین افراد در تولیدات روستایی به شمار می روند و نقش بسزایی در افزایش امنیت غذایی، توسعه روستایی و کاهش فقر دارند تا آن جا که می توان گفت توانمندسازی زنان روستایی با بهبود معیشت روستا، رونق تولید ملی، احیای روستاها و کاهش مهاجرت به شهر، رابطه مستقیمی دارد.
نقش آنان نه تنها برای پیشرفت خانواده‌های روستایی و اقتصاد محلی، بلکه برای اقتصاد ملی با سهیم شدن در زنجیره‌های دادوستد کشاورزی و دامپروری حائز اهمیت است. در توانمندی زنان روستا همین بس که علاوه بر موفقیت در عرصه اشتغال و کارآفرینی روستایی، توانسته اند در عرصه های اقتصادی وتولید محصولات غذایی، موجب تقویت و ارتقای امنیت غذایی جامعه شده و این واقعیت همان موضوعی است که می رود تا راه را برای ایفای نقش آنان در عرصه های ملی و کلان تر هموار نموده و نقـش فعالانـه ایـن قشـر در توسـعه کشـوررا محقق نماید. از این رو پرداختن به برنامه توسعه کشاورزی خانوادگی به عنوان یک رویکرد مهم در تأمین امنیت غذایی وحفظ منابع پایدار، می تواند نقش بسزایی را در تحقق اهداف مدنظر سازمانها ونهادهای مرتبط با ارتقاء امنیت غذایی و حفظ سلامت غذایی جامعه ایفا نماید.

اهداف مد نظر در برنامه کشاورزی خانوادگی:

✅ریشه کنی گرسنگی وفقر، به گونه ای که به امنیت غذایی – تغذیه مناسب – ارتقاء سطح زندگی – مدیریت منابع طبیعی- حفاظت از محیط زیست وتحقق توسعه پایدار بویژه در مناطق روستایی منتج گردد.

ایجاد مهاجرت معکوس از طریق ایجاد اشتغال،خودکفایی، رفاه اجتماعی وحذف و رفع بیکاری

بهبود اقتصاد محلی با حفظ دانش بومی،حفظ محیط زیست،کاهش بیماریهای  ناشی از مصرف کودهای شیمیایی

اجزای سیاست های کلان :

تخصیص اعتبار – پشتیبانی فنی و تسهیلاتی – آموزش – تامین و تضمین بازار – خرید تضمینی – فن آوریهای مناسب – خدمات ترویجی – آموزش دو سویه – یادگیری مشارکتی – ایجاد هم سویی –ایجاد فعالیتهای مشارکتی و  تقویت فرهنگ تعاون – تفکر و تصمیم گیری جمعی

برنامه اجرایی :

با هدف هم افزایی اقدامات وفراهم کردن زیرساخت های حضورگسترده تعاونی های روستایی زنان در عرصه های تولید، فرآوری وعرضه محصولات غذایی سالم و جایگزینی آن در سبد تغذیه خانوارکه در واقع هدف نهایی طرح کشاورزی خانوادگی و تأمین امنیت غذایی جامعه است، می توان برنامه ها واقدامات زیر را از طریق مشارکت وهمکاری سازمانها، نهادها وارگانهای دولتی و بخش خصوصی و مردم نهاد به مرحله اجرا درآورد:

استقرار زنجیره ارزش وتوزیع نیروها در بخش های اقتصادی، با کمک و همفکری دستگاههای ذیربط در این حوزه

اشتغال بهره ور و نیروی مازاد کار در بخش کشاورزی، از طریق فرآیندسازی در صنایع تبدیلی وتکمیلی و با بهره گیری از ظرفیت شبکه ها و زنجیره های شکل گرفته

فراهم سازی زیرساختهای ویژه در حوزه کسب وکار از طریق برنامه ریزی و سیاستگذاری های  سازمان های متولی نظیر ارائه خدمات اعتباری وبانکی قابل دسترس وتوسعه زیرساخت های فن آوری اطلاعات در مناطق روستایی (تقویت شبکه اینترنت و...)   

ایجاد وتقویت واحدهای کارآفرینی در حوزه کشاورزی وصنایع تبدیلی وغذایی با هدف بکارگیری جوانان تحصیلکرده وتسهیل شرایط واگذاری امکانات وتجهیزات مرتبط با تولید در روستا در حوزه صنایع تبدیلی وصنایع روستایی بومی

افزایش توانمندی تعاونیها در اجرای پروژه های اشتغال زا ومشاغل خانگی واستفاده از تسهیلات مرتبط

@taavon_roostaiee

http://Www.Corc.ir

https://chat.whatsapp.com/

https://www.instagram.com/taavon_roostaiee
تعداد مشاهده خبر852 بار
تصاویر مرتبط


    RatingTitle
    :0 :0
    مشاهده نظرات (تعداد نظرات 0)

    ارسال نظرات
    نام
    آدرس پست الکترونیکی شما
    شماره تلفن
    توضیحات
    خواندن کد امنیتی تغییر کد امنیتی
    کد امنیت
    Powered by DorsaPortal